Arjenne Vossepoel

 

Organische vormen en menselijke relaties zijn terugkerende thema’s in mijn werk. In geborgenheid kan het kwetsbare te voorschijn komen. Er is wisselwerking tussen het afgewende, verhulde en zichtbaar zijn; het persoonlijke en wereldlijke. Tijd wordt als moment en eeuwig durende cyclus zichtbaar en schoonheid in het niet functionele, afgeschrevene, weggeworpene. Resultaat zijn poëtische beelden, die dan weer stil en zacht zijn, dan weer wringen, doorwerken.

 

Portfolio Arjenne Vossepoel

 

 

Birgitta Sundström Jansdotter

 

Birigitta, originally from Sweden, has been living and working in the Netherlands since 2001.
Jansdotter paints monumental, and with a cheeky wink to the ‘normal’ rules in painting.
Her works are a fusion between material and subject where the figures simultaneously contrast with, and blend into the background. The female figure and its strength and weakness is a recurring element. In her paintings Birgitta expresses the ongoing roleplay between people.

 

Portfolio Birgitta Sundström Jansdotter

 

 

 

Edith Cammenga

 

Op onduidelijke locaties of niet daartoe bestemde plaatsen groeien de werken van E. Cammenga. Een vormloze mythe, door een gelaagde realiteit aan elkaar verbonden. Op het papier vloeien ze aan elkaar, krijgen net geen ontmoeting in tijd, verbeelding en vorm. Een constructie en deconstructie in een verzegelde tijdsmodule. Een natuurhistorische stranding van vervreemding, humor en onderzoek. Een gedepersonaliseerde noot met blaren van verlangen op de tong.

 

Portfolio Edith Cammenga

 

 

Eenvoudige Vrouwen

 

Jaren verrijkte Eenvoudige Vrouwen (Ria Volk en Laurette Vossepoel) het Goudse kunst en culturele leven en verder daarbuiten met performances en installaties op veelal buiten locatie. Gebruikelijk bij Eenvoudige Vrouwen versterken performance en locatie elkaar, zodat de kijker een heel andere wereld binnenstapt.  Met mensen uit verschillende disciplines zoals dansers, beeldend kunstenaars, muzikanten, filmers, fotografen, koren en zangers. Najaar 2001 wonnen Eenvoudige Vrouwen met dit oeuvre de Goudse kunstprijs.

 

Portfiolio Eenvoudige vrouwen

 

 

Fenna ter Haar

 

Ik werk met materialen dit uit de natuur komen, zonder hier schade aan te berokkenen. Werken met klei is werken met de natuur, en met mijn handen. Het gaat om de elementen water, aarde/klei, lucht en vuur. De klei komt uit het water dat langs mijn atelier op GOUDasfalt stroomt, de Hollandsche IJssel. Het atelier en grondstof liggen naast elkaar. Zo ontstaat het werk in de directe omgeving.

 

Portfolio Fenna ter Haar

 

 

Jan Mostert

 

Beelden die iets met water, vertrek en aankomst hebben: een boomstamkano als oerbeeld waaruit een figuur gehakt is waarvan de armen in peddels zijn veranderd, een boomstamkano gemaakt uit de Goudse kerstboom waarin twee figuren beiden een eigen kant oproeien. Of twee staande figuren die steunen tegen een klein tafeltje. Naast een begin van vleugels dragen ze gezichten op hun rug. Vertrek en aankomst, vluchtigheid, eb en vloed, you name it..

 

Portfolio Jan Mostert

 

 

Johan Sietzema

 

Land-Art

De natuurlijke processen gebruiken als handlanger. Het bouwen met materialen uit die omgeving. Ingrepen, soms van tijdelijke aard, ontwikkelen zich onder invloed van de groeiende natuur of weersgesteldheid. Het materiaal en het proces zijn het uitgangspunt. Het spoor van verzamelen en eigen kracht vormen deze aardse materialen

 

Portfolio Johan Sietzema

 

 

Kees Hendriks

 

Metaalkunstenaar
In het ontwerp en vervaardiging van kunstvoorwerpen komen liefde voor natuur en het experimenteren met metaallegeringen en chemicaliën samen.
Voor zijn objecten gebruikt Kees metalen met duidelijk te onderscheiden kleuren en glans. Naast bekende metalen zoals  koper, ijzer en hun legeringen gebruikt hij enige ongewone metalen.

 

Portfolio Kees Hendriks

 

 

Maja Etman

 

Kunsthistorica en beeldend kunstenaar, Maja Etman, is tijdens en na haar studie en werk altijd
blijven schilderen en tekenen. Waarbij zij veelal modellen als uitgangpunt gebruikt en
abstraheert tot kleurvlakken of vormimpressies.

 

Portfolio Maja Etman

 

 

 

Manja Kindt

 

Het werk van Kindt heeft een sterk autonoom karakter. Er is sprake is van een geheel eigen wereld waarvan zij met behulp van fotografie, video, tekst aan de beschouwer wel verslag doet en als het ware introduceert, maar tegelijkertijd ook veel, zo niet alles overlaat aan de overtuigingskracht van haar beeldend werk.

 

Portfolio Manja Kindt

 

 

 

Marin de Jong

 

After decades in which individual freedom was at the centre of our liberal society, a new Romantic era has arrived. The Western world, again, is building walls and raising borders. A renewed sense of nationalism and a focus on ethnical identity are central in the resistance of the elite and it?s status-quo. In this era, where nuance is losing from discourtesy, there is no room for artists. Except for super stars.

 

Portfolio Marin de Jong

 

 

Marrianne Waalwijk

 

Het is de wereld om mij heen, waar ik verhalen mee maak.
Uit die wereld haal ik niet alleen de thema’s maar ook de materialen.
Telkens opnieuw.
Zo verschillend als het leven zich steeds aandient en dus ook mijn werk, telkens een verbindend element. In rood.

 

Portfolio Marrianne Waalwijk

 

Matthé van Oostrom

 

Matthé tekent, schildert en maakt ruimtelijk werk. Zowel zijn schilderijen als zijn ruimtelijk werk zijn gestileerd en vrolijk van kleur. Vooral in zijn schilderijen komt een surrealistisch aandoend beeld naar voren, vaak in combinatie met fantasiewezens of objecten.  De kleur en vereenvoudiging van vorm komt ook terug in zijn kunstobjecten die hij veelal in het water plaatst, maar ook op het land hun zeggingskracht behouden.

 

Portfolio Matthé van Oostrom

 

Nelly Geluk

 

Voorheen heeft zij veel geschilderd en met klei gewerkt.
Nu legt zij zich vooral toe op installaties en keramiek.
Telkens komen het platteland, dieren, natuur en gezin terug.
Met weemoed, verlies, hoop, geloof en dromen.

 

Portfolio Nelly Geluk

 

Paul Daelmans

 

Figuratief/impressionistisch tekenen en abstract met houtskool/pen/gemengde techniek en olieverf
Illustratief tekenen met potlood en gemengde materialen
Ontwerpen ornamentaal/dessin en ruimtelijke objecten
Schrijven van fictieve reisverhalen met kalligrafische schrijfwijze

 

Portfolio Paul Daelmans

 

 

Ria Volk

 

Meedoen aan een project of mijn eigen project maken zoals de fotoserie ?In het voorbijgaan?, waarbij ik mensen die ik tegenkom op straat die aan het werk zijn (vaak in werkkleding) vraag te poseren op de stoeprand waarna ik alle stoepranden  aan elkaar plak door de ruimte (zoals in 2019 bij Gouda Studio?s). Zo onstaat er een ?line-up? van werkers in Gouda. Momenteel ben ik veel aan het fotograferen maar ik hou ervan verschillende disciplines te combineren om een associatief beeld te maken.

 

Portfolio Ria Volk

 

 

Ruben van Veen

 

 

?Plots, na enige omtrekkende bewegingen, latent geconcentreerd maar zonder plan, stap ik een tekening binnen. De weg gaat langs allerlei indrukken: omgewaaide bomen, vrouwelijk schoon, opgeluchte rolconflicten, drank, vrijheid van olifant en vis, een heimelijk verlangen, paradijsappels, angsten en beven, mannelijk zaad, hondenkoppen, een zwoele zomer zon. Zo?n route is lang, soms ook heftig en komt met enig mededogen uiteindelijk in balans. Morgen weer een tekening, ook al snap ik er niets van?.

 

Portfiolio Ruben van Veen

 

 

Saskia Serlé en Arjan Velner

 

Het kunstenaarsduo maakt ruimtelijke installaties, objecten, waarbij vormgeving en techniek hand in hand gaan.
Resultaat heeft een knipoog naar historische, dan weer culturele, vervreemdende, futuristische contexten.

 

Portfolio Saskia Serlé en Arjan Velner

 

 

 

Stellan Aanhane

 

Stellan heeft zijn werkplaats in de metaalloods op GOUDasfalt.
Hij maakt metalen sculpturen, kunstwerken van lepels, lampen van poppenhoofden, schilderijen en interieurs.

 

Portfolio Stellan Aanhane

 

 

 

 

St. Het Blauwe Kind

 

Het Blauwe Kind is een stichting die zich inzet voor de omgekeerde integratie en participatie van mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Het gaat om partcipatie en zichtbaarheid te bevorderen van hen die vaak niet zichtbaar zijn.
Naast lezingen en workshops stimuleert Het Blauwe Kind creativiteit, onder andere door schilderen, zoveel mogelijk buiten en op locatie.

 

Portfolio St. Het Blauwe Kind